WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR BEWONERS MET SOCIALE PIT!

De Activiteitencommissie stelt zich voor!

03
-
05
-
2023

De activiteitencommissie van De BinnenHaven bestaat uit 6 personen: Ym de Roos, Henna van Ooijen, Rina en Henk Bosgra, Chaja Meijler en Tonny de Feber. De commissie werkt met vaste activiteiten en is daarnaast organisch, met wat zich maar aan dient en passend is bij De BinnenHaven.

Een vaste activiteit is de maandelijkse schoonmaak rondom het terrein bij de Sporthal op de derde zaterdag van de maand; we doen dit samen met de naastgelegen Speelhaven. Tijdstip van 11.00 – 13.00. Voor  knijpers, grijpers en zakken  wordt gebruik gemaakt van het materiaal van Almere Schoon. Er is altijd koffie/thee met wat lekkers. De eerstvolgende keer is zaterdag 20 mei.

De commissie organiseert ook werkbezoeken aan projecten in binnen- en buitenland die enigszins vergelijkbaar zijn met De BinnenHaven. Het eerst volgende bezoek vindt plaats op dinsdag 20 juni; we gaan dan naar woongroep Het Dagelijks Bestaan in Zutphen. Let op: excursies zijn op eigen kosten.

Er zijn dagen en weken in het jaar waar duurzaamheid, zorg, wonen, groen en gezondheid (inter)nationaal worden gevierd. Dat gaat vaak gepaard met een door derden georganiseerde activiteit, zoals Nationale Groendag in september. Daar haken we dan bij aan. Ook aan NL Doet in maart en Burendag  (dit jaar op zaterdag 23 september) doen we mee op de één of andere wijze. Suggesties zijn altijd welkom.