WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR BEWONERS MET SOCIALE PIT!

Derde Woonatelier – Buitenruimten en gemeenschappelijke voorzieningen

12
-
11
-
2020

Donderdag 29 oktober vond het derde werkatelier van De BinnenHaven plaats: een verkenning van voorkeuren en wensen voor de buitenruimte en gemeenschappelijke voorzieningen. Deze keer online, met zo’n 15 leden.

Tijdens het eerste werkatelier zijn al de eerste wensen en dromen voor de buitenruimte in moodboards bij elkaar gebracht. Gemeenschappelijke noemers waren de wens voor veel groen, loggia-achtige zitjes, een vuurplaats voor gezellig samenzijn tijdens lauwe zomeravonden. Een tuin met zoveel mogelijk biodiversiteit plus een moestuin en een boomgard met fruitbomen.

Ook deze keer is iedereen het erover eens dat het een groene buitenruimte moet worden. Wel met twee kanttekeningen: dat niet iedereen verplicht mee moet doen bij het onderhoud. Én dat je overal makkelijk met rolstoel, kinderwagen etc doorheen kunt. Dus goed verharde paden die breed genoeg zijn.

Er komt in ieder geval één grote gemeenschappelijke ruimte met keuken. Zo groot dat er alle leden in passen, als er geen corona-afstand gehouden hoeft te worden. Met de mogelijkheid om de ruimte in 2en te splitsen. Iedereen pleit ook voor een werkplaats, waar geklust kan worden. Met voldoende opbergruimte. Of er verder nog andere voorzieningen komen, zoals een kas, een wasbar, een stilteruimte, kleinere gezamenlijke huiskamers op verschillende plekken of een logeerhuis, komt in een later stadium nog een keer aan bod.

Na afloop van het werkatelier was er ook nog een kennismaking met een klein aantal buren van De Werven. En omgekeerd: hun eerste kennismaking met De BinnenHaven, aan de hand van een boeiende presentatie van Peter van Assche over de oorsprong, de ontwikkeling en de bijzonderheden van het project. Een aantal buurtbewoners waren misschien ook wel geïnteresseerd om in De BinnenHaven te komen wonen.