WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR BEWONERS MET SOCIALE PIT!

Dromen over De Binnenhaven

18
-
09
-
2020

Vrijdag 18 september was het eerste werkatelier van de BinnenHaven. In Steiger 24, dé landingsplek voor creativiteit! (met veel dank aan Jim van TheCrazySmile!)

15 kandidaatleden wisselden met elkaar uit over hun dromen, wensen en waarden voor het wonen in de BinnenHaven. Over gezamenlijke voorzieningen en hun beelden over de buitenruimte.

Gezamenlijkheid én autonomie
Wat voor iedereen belangrijk is, is de combinatie van openheid en verbondenheid. Een buurt waar je ook je eigen autonome leven kunt blijven leven, waar samen en apart hand in hand gaan.
Actief samen dingen doen. Met elkaar buiten bezig zijn. Een eigen plek om je terug te trekken. Tolerantie en gelijkwaardigheid. Waar je elkaar respecteert zoals je bent en iedereen gelijkwaardig is. Vanuit het idee dat iedereen, oud, jong, met of zonder beperking, iets kan bijdragen.

Van betekenis zijn voor elkaar. Non nobis solem, niet voor jezelf alleen. Het niet goed vinden, als iemand achter de geraniums zit en geen aansluiting heeft, terwijl hij/zij dat wel zou willen. Veilig en toegankelijk in allerlei opzichten. Samen en duurzaam. Een mix van mensen, geen dode boel, beetje reuring. Niet bang zijn voor conflicten, bereidheid om dingen uit te praten.

Ontmoetingsplekken
De eerste beelden over de BinnenHaven gaan over een buurt, waar je elkaar buiten vanzelfsprekend tegenkomt, zoals in hofjes gebruikelijk. Met bankjes en andere ontmoetingsplekken. Met reuring, kinderen, een schommel, een buurtbel voor leuke activiteiten, muziek. Veel groen en een moestuin met eetbare bloemen en misschien wel kippen en een vijver. Een stalling voor E-bikes en scootmobiels. Een gemeenschappelijke ruimte met keuken en een klusschuur.

Dit zijn eerste impressies van het levendige gesprek afgelopen vrijdag over dromen en waarden van De Binnenhaven.